Nieuws

Blik op de Molenwedstrijd Weesp!

Op de Molenwedstrijd in Weesp op zondag 14 oktober heeft de jeugd goed werk verricht in Dubbeltwee en Skiff! Zowel in de Dubbeltwee als in de Skiff werd er blik veroverd!
molenwedstrijd2017

Lees meer...

Gezellige nazomer BBQ

De Tubantia Barbecue van zondagmiddag 24 september was net als de eerste keer vorig jaar een succes, mede geholpen door het warme nazomerweer.

bbq2017Aan de kanaaloever tegenover het clubhuis hebben we geklootschiet (of kloot geschoten, hoe noem je dat?), heel amusant.

De door alle deelnemers gezamenlijk en ter plekke zelf bereide barbecue was weer overheerlijk. De organisatie o.l.v. Jaap Hof liep op rolletjes en de muzikale omlijsting werd verzorgd door het luisterrijke optreden van Jazzalike, een prima band.

We maken van deze barbecue een traditie in september. Mag je volgend jaar niet missen.

 

bbq2017 2

TUB BBQ

bbqGraag herinneren we je nog even aan de TUB BBQ op zondag 24 september van 14:30 tot 20:00 uur.

Er zijn inmiddels al behoorlijk veel aanmeldingen, maar er is nog plaats voor een aantal sportieve en culinaire enthousiastelingen. Aanmelden kan nog tot woensdag 20 september.

Ook dit jaar staat het evenement in het teken van gezelligheid bij Tubantia. We gaan natuurlijk weer samen op pad. Deze keer niet met de fiets, maar een sportieve en speelse inslag is toch wel nodig! Als we terugkomen van het sportieve onderdeel, wordt er weer samen gekookt en genoten van de swingende muziek van de band Jazzalike!

Ook voor de financiering is een speelse vorm gekozen. Voor slechts € 10,- per persoon kun je deelnemen aan het evenement, voor € 1,50 per consumptie kun je genieten van een lekker drankje (en sponsor je de vereniging meteen een beetje) en de band laat zich op basis van waardering betalen. Ofwel ze gaan ‘met de pet rond’. Luister dus goed naar de zwoele jazz klanken en doneer met gulle hand als je hebt genoten!

Voor alle Tubantianen en hun partners die dit feestje niet willen missen: Klik hier om je aan te melden! Vul het aanmeldscherm alsjeblieft goed in, dit is van belang voor de inkoop.

Het aantal plaatsen is beperkt… dus wees er op tijd bij! Wij hebben er zin in om samen met jullie een mooi feestje te bouwen!

Tot 24 september.

Ellen, Frederieck, Karin, Roeland & Jaap

Roeiverbod op zaterdag 16 en zondag 17 september

roeiverbod

Op zaterdag 16 september en zondag 17 september geldt er bij Tubantia een roeiverbod.

In dit weekend organiseren onze buren van de Twentse Watersport Vereniging hun internationale Twente Regatta. Zoals elk jaar gebruiken zij dan ons clubhuis en botenterrein, zoals Tubantia bij de Twentsche Winter Wedstrijden in februari hun clubhuis mag gebruiken.

Daarom mag er tijdens het weekend van 16 en 17 september twee hele dagen niet geroeid worden en ook niet geklust. Komen kijken naar de kanowedstrijden mag natuurlijk wel.

De Hengelose vlag

hengelo vlag2Zoals sommigen wellicht is opgevallen, hangt er sinds kort een Blauwe/Wit gegolfde vlag in de mast aan de Hengelose kant van het vlot. Afgaande op de reacties is bij de meesten volledig onbekend wat voor vlag dit betreft.

De meeste Hengeloërs weten niet hoe de vlag van Hengelo er eigenlijk uit ziet. Reden om voor raadslid Ben van Veen het initiatief op te starten om de vlag te laten wapperen. Inmiddels zijn er veel ondernemers, verenigingen en particulieren in Hengelo die dit initiatief van harte steunen. Afgaande op bureau Hengelo is er erg veel vraag naar.

In 1969 is de vlag officieel ingesteld door de gemeenteraad als gemeentevlag. De blauwe vlag met wit golvende baan staat symbool voor de beken in en om Hengelo. Veel boten van Tubantia zijn vernoemd naar beken uit de omgeving. Een gelijkenis qua symboliek valt dan niet ontkennen. Het feit dat het clubgebouw van Tubantia het eerste is wat men tegenkomt als men Hengelo binnenvaart en omdat een lege vlaggenmast op 't terrein ook maar een 'kale poal' is, heeft mij doen besluiten om onze vereniging een exemplaar te schenken. Daarnaast is een vlag nooit weg om te bepalen hoe de wind waait.

Martijn van den Berg

Lekker zonnetje? Bescherm jezelf!

hittethermometerMet tropische, zonnige dagen in het vooruitzicht is het belangrijk om goed voorbereid te gaan roeien. Smeer jezelf goed in met zonnebrand, draag een petje of hoofddoek en neem voldoende water mee in de boot. Ook een zonnebril kan handig zijn om niet verblind te raken (door reflecties) op het water.

Elfsteden Roei Marathon, Tubantia 54e

Update 9 juni 2017: Foto's toegevoegd

Op vrijdag 26 mei hebben enkele Tubantianen de Elfsteden Marathon geroeid. Zij zijn als 54e binnengekomen op een deelnemersveld van 102 deelnemers in 21 uur en 53 minuten! Een topprestatie!

De jaarlijkse roei-estafette wordt sinds 1984 gehouden. De roeivariant van de Friese Elfstedentocht wordt gehouden op de vrijdagavond en -nacht en zaterdag na Hemelvaartsdag. Jaarlijks doen zo'n honderd binnen- en buitenlandse ploegen mee, samen goed voor ruim 1100 deelnemers. De roeiers binden met elkaar de strijd aan om de route van 210,44 kilometer als snelste af te leggen.

De route die de boot van Tubantia heeft afgelegd, kun je hier bekijken. Foto's zijn ook berschikbaar in de galerij.

elfstedenroeimarathon

It giet oan! Elfsteden Roei Marathon

Op vrijdag 26 mei roeien enkele Tubantianen de Elfsteden Marathon. Deze jaarlijkse roei-estafette wordt sinds 1984 gehouden. De roeivariant van de Friese Elfstedentocht wordt gehouden op de vrijdagavond en -nacht en zaterdag na Hemelvaartsdag. Jaarlijks doen zo'n honderd binnen- en buitenlandse ploegen mee, samen goed voor ruim 1100 deelnemers. De roeiers binden met elkaar de strijd aan om de route van 210,44 kilometer als snelste af te leggen.

De boot van Tubantia kun je tijdens de tocht live volgen. Op vrijdagavond om 20.00 uur wordt het startschot gegeven in de Prinsentuin in Leeuwarden.

elfstedenroeimarathon

Rondje Friesland

Twaalf Oude Heren roeiden op 17, 18 en 19 mei een ronde door Friesland. Op woensdag 17 mei werd er van Sneek naar Weidum geroeid. Donderdag 18 mei ging de tocht verder naar Franeker en op vrijdag 19 mei werd de terugtocht naar Sneek aanvaard.
Na afloop van de dagelijkse roeiactiviteiten werden de dagen afgesloten met een gezellig samenzijn.

Twaalf oude heren

Tubantia bij RTL Nieuws/NOS Journaal

rtlnieuwsVrijdag 12 mei zomaar Tubantia op de televisie. Zowel bij het weerbericht na het NOS journaal als bij RTL nieuws. In de stromende regen zien we klasgenootjes van Myrthe Japenga die een proefles roeien bij ons kregen.

Start digitaal afschrijven

reserveer bootZaterdag 15 april gaat het papieren botenafschrijfboek de prullenbak in. De leden van TRV Tubantia gaat over op digitaal afschrijven. Een boot reserveren doe je voortaan met pc, smartphone of tablet. En het kan ook met het aanraakscherm in de botenloods.

Klik hier voor mee informatie. (Alleen toegankelijk voor leden)

 

TWW vanuit de lucht

Tijdens de Twentsche Winter Wedstrijden 2017 zijn er videobeelden gemaakt met een drone. Deze luchtbeelden kun je bekijken door hier te klikken.

tww2017

Aanvullende gegevens