Zaterdag vond de eerste dag van het eerste Regionaal Trainings Centrum Oost plaats bij Roeivereniging Tubantia. De deelname van ongeveer 15 jeugdroeiers van Tubantia, Daventria, Thyro, De Grift en de Compagnie zorgden voor een leuke dag op het water.

Onder andere werd er gewerkt aan het uitbouwen van contacten en het opdoen van roeiervaring. 

Het was een gezellige dag waarbij meerdere vereniging hebben toegezegd er de volgende keer ook bij te willen zijn.

Regionaal Trainingscentrum Oost (RTC) is een nieuw initiatief. Doel is jeugdleden van roeiverenigingen uit deze regio met enige regelmaat een dag samen te laten trainen onder leiding van ervaren coaches. Niet alleen het trainen is belangrijk, het gaat er ook om roeiers met elkaar te laten kennismaken zodat het makkelijker wordt om combinaties te maken.

De eerste dag van RTC Oost is komende zaterdag,13 april, bij Tubantia. De volgende edities zullen plaatsvinden op stillere tijden en worden op tijd aangekondigd.  


Nu het skiffseizoen weer geopend is, wordt het tijd de nieuwe oefenskiff te dopen. De doop van de opvolger van de Hagmolenbeek is zaterdag 6 april, 10.30 uur.

Zorg dat je er bij bent!

Nieuw! Om in de agenda te noteren:

zonhet Midzomerroeifestijn, zaterdag 29 juni vanaf 14.00 uur. Een must voor zowel de ervaren, als niet-ervaren roeier.

Het evenement biedt een keur aan activiteiten, van wedstrijdjes roeien op snelheid en stijl, tot een kampioenschap aanleggen op de vierkante centimeter. Daarnaast: ergometeren, een kwis en meeroeien met een ervaren ploeg. En, niet te vergeten, een hapje eten. 


Het kanaalwater is inmiddels weer consequent boven de 10°c waarmee het op 8 november ingestelde verbod is komen te vervallen!

Alle leden met de benodigde bevoegdheid mogen weer plaatsnemen in de skiff en genieten van hopenlijk een mooi zomerseizoen!

Subcategorieën

Tubantia ledengedeelteLeden van Roeivereniging Tubantia hebben toegang tot besloten verenigingsinformatie.

Meer Roeinieuws

NLroei
  • NLroei eerstejaars: “Het was nieuw om ineens vooraan te varen”
    “Jullie hebben niet geroeid om te winnen, maar wonnen door te roeien”, het zijn de woorden die zware mannen uit de viermet van Saurus van hun coach te horen kregen. Het gehele seizoen lag de Maastrichtse ploeg in de middenmoot, ...
  • EKselectie bekend: Keijser keert terug
    Lichtgewicht roeister Marieke Keijser, die dit voorjaar lange tijd met een blessure langs de kant stond, is weer terug. De bronzen medaillewinnares van afgelopen WK in de dubbeltwee ligt eind volgende week in de skiff aan de start bij de Eu...
  • Enkel B-finaleplekken voor juniorenequipe
    De relatief kleine equipe van junioren die naar de EK was gezonden, kwam gisteravond zonder eremetaal thuis. In het Duitse Essen werden slechts plekken in de B-finale behaald. De ploeg van bondscoaches Jeroen Spaans en Ronald Florijn was va...

Nieuws van de Roeibond

Agenda

29 juni 2019 | 14:00 -
Midzomerroeifestijn
30 juni 2019 | 11:30 -
Praktijkexamen
02 juli 2019 | 19:30 -
Theorieavond
09 juli 2019 | 20:00 -
Theorie examen

Temperatuur

Botenloods

Weersverwachting

Buienradar