Om te vieren dat er - dankzij de versoepelingen - veel meer mogelijk is; Zaterdag 5 juni feestelijke (her-) opening met Tubantiataart.

En botendoop van de nieuwe aanwinsten de Usselerstroom (C3) en Schalbeek (C1)

Mirjam Spit | Voorzitter

Corona protocol per 19 Mei 

Hieronder de regels en voorwaarden waaronder er bij Tubantia geroeid kan worden.

Dit protocol berust op de regels, adviezen en kaders zoals gesteld door de overheid, het RIVM, het NOC*NSF, de KNRB en de gemeente Hengelo, maar is toegespitst op de specifieke omstandigheden bij TRV Tubantia.

Er mag momenteel op Tubantia alleen geroeid worden in een C1x.of gladde 1x. Roeien in een C2x of 2x alleen door roeiers, die deel uitmaken van 1 huishouden.

In dit protocol wordt onder een kleine boot verstaan: 1x, C1x, 2x, C2x.

Voor jeugd een junioren (t.m.26 jaar) geldt een uitzondering. Zij mogen roeien in alle boten (waarvoor zij bevoegd zijn)

Dit protocol vervangt de eerder gepubliceerde protocollen.

De Vinkebeek moest vrijdagmiddag tijdelijk uit de vaart vanwege schade.

Oorzaak van het mankement was overduidelijk het onvoorzichtig in- en uit de stelling halen van de skiff. De materiaalcommissie verzoekt alle leden vriendelijk om goed op te letten bij deze manoeuvres. Het is niet voor het eerst dat op deze wijze schade ontstaat aan een boot. Eerder liep ook de Mosbeek averij op. De skiff moest voor een ingewikkelde reparatie naar roeiwerf Wiersma, en was daardoor lange tijd uit de vaart.

Herhaling willen we graag voorkomen. Wees dus lief voor onze boten.

 Henk Willem Elshove / Arend Spaans

Het 'Oude Herenbankje' aan de oever van ons kanaal is ingestort. We zijn op zoek naar een nieuw exemplaar. Nou ja, hij hoeft niet nieuw te zijn. Sterker nog, met een opknappertje zijn we ook dik tevreden, want de materiaalcommissie is tot veel in staat.
Heb je thuis nog een bank staan die het opknappen waard is, laat het ons weten. We komen hem graag ophalen.

Namens de materiaalcommissie,

Henk Willem Elshove / Arend Spaans

We zijn half april begonnen met de instructie. Naast de normale skiffinstructie is er voor beginners een instructie in de C1. Dit is alleen mogelijk door de inzet van onze instructeurs, en de beschikbaarheid van boten.

Daarom vragen we alle roeiers rekening te houden met de instructietijden bij het afschrijven van boten. En eventueel met de instructeurs te overleggen wat er wel mogelijk is. Een kwartiertje eerder of later afschrijven is vaak een goede optie. Eens een andere boot proberen kan ook.

Tijdens de jeugdinstructie op zondagmiddag van 12.30 tot 13.30 uur is het vol op de roei, aangezien onze jongeren met meer tegelijk mogen roeien. Voor de veiligheid van ons allen reserveren we deze tijd voor de jeugd.

Begintijden instructie om rekening mee te houden:

 • Maandag: 19.00 uur Sc1 en Sc2 (Sc1 skiffs)
 • Dinsdag: 17.00 -18.00 uur Jeugd beginners.
  18.00 uur Jeugd (Jeugdskiffs en Sc1 en Sc2 skiffs)
  19.00 uur Sc1 en Sc2
 • Woensdag: 19.00 uur C1 (C1 en oefenskiffs)
 • Donderdag: 18.00 uur Jeugd
  19.00 uur C1
 • Zaterdag: 11.00 uur C1
 • Zondag: 11.00 uur C1
  12.30 - 13.30 uur Jeugd. Vlot is bezet

Janny Nijhuis
Roeicommissaris

Subcategorieën

Actuele meldingen

Coronamaatregelen
Vanwege de maatregelen betreffende het Coronavirus zijn is een protocol opgesteld dat gevolgd moet worden.

Tevens is het noodzakelijk om bij het reserveren van een boot alle roeiers op te geven zodat bekend is wie wanneer geroeid heeft. Dit in verband met eventueel contactonderzoek.

 corona

Meer Roeinieuws

NLroei
 • Voorbeschouwing Varsity: Laga versus Nereus?
  Het lijkt misschien wat potsierlijk. Aanstaande zondag wordt voor slechts 30 boten het Amsterdam-Rijnkanaal voor enkele uren gestremd. De 137e Varsity gaat door, maar dan wel voor enkel de Oude Vieren. Toeschouwers en dus ook zwemmers zijn ...
 • Filmpje Tritons derde-op-een-rij: 1948
  2019 was de laatste Varsity. Triton won. Dat was toen even geleden: 52 jaar. Gaat Triton aanstaande zondag weer winnen? Dat lijkt onwaarschijnlijk. De gehele bemanning van de winnende boot doet wat anders. De twee ultra-langstudeerders zijn...
 • Tufte voor de zevende keer naar de Olympische Spelen, Drysdale stopt
  Olaf Tufte (45) start in Tokyo in de dubbelvier. De tweevoudig olympisch skiffkampioen roeit nog altijd vooraan. Dit weekeinde pakte de Noor met zijn ploeg een zilveren plak van de wereldbeker mee. Skiffeur Oliver Zeidler kwam niet al eerst...

Nieuws van de Roeibond

Agenda

Geen evenementen

Temperatuur

Botenloods

Weersverwachting

Buienradar