Voor iedereen een verrassing, maar er is een nieuwe en feestelijke Tubantiaclubdag in het leven geroepen. Daarvoor is ieder clublid maar ook familie of wie erbij wil zijn, uitgenodigd.

Het thema is: te land, te water en gaan met die banaan...

Het wordt een sportieve en feestelijke dag op zondag 16 juli, die eindigt met een BBQ. Vanaf 16:00 uur zal het gebeuren worden opgeluisterd met een optreden van onze Huisband. Ze komen graag weer optreden.


Het Duitse combinatieteam CoolRunnings2023 heeft de 37e elfstedenroeimarathon gewonnen. In een tijd van 18:12 uur bereikte de ploeg zaterdagmiddag als eerste de eindstreep in Leeuwarden. Winnaar van het mixed-veld en tevens tweede overall werd het team MARK’S ARM(Y) van de Amsterdamse roeivereniging RIC met een tijd van 19:12 uur.

Winnaar in de Buiten 6 categorie werd het team Bad Can City van de Stuttgart-Cannstätter Ruderclub met een roeitijd van 21:33 uur.
Door de uitzonderlijk harde wind uit het noordoosten finishten in totaal 21 teams buiten de gestelde tijd van 24 uur en twee teams in de open categorie die niet binnen drie uur na de winnaar in die categorie wisten te finishen.

Janine Vermeij, Ronald van 't Oever en Carla van de Ven doen samen met mensen van Amycus mee onder de naam 9 Vrienden van Twentekanaal LIVE. Zij zijn als 16e gefinished met een tijd van 21:58 uur.

Foto's Hielke Hoekstra, Michel van der Werf, Ilse Kramer en Arjan Bosscha.

Weten we het nog?  De commotie begin dit jaar over de vermeende roei-ambities van de gemeente Hengelo...? 
Het aanbod om naar aanleiding daarvan bij ons te komen roeien stond. De toezegging van de Hengelose  wethouders om daar graag van gebruik te maken ook. 

Vandaag was dan 'de grote dag'.  Nagenoeg het voltallig Hengelose college van B&W was bij ons te gast. Een heerlijk lentezonnetje, prachtig roeiwater, een drukbezet vlot. De omstandigheden waren ideaal. Zowel voor een goede impressie van onze mooie vereniging als voor de sportieve uitdaging in de boot. 
Ze zijn allemaal weer veilig aan wal. Een mooie roei-ervaring rijker! 

Subcategorieën

Actuele meldingen

reddingsvest Roeiverbod onder 0ºC

 12º

Meting van: 04-06-2023 / 02:53

werkzaamhedenboei

Werkzaamheden door verruiming Twentekanalen
Versmallingen in kanaalvak aanwezig. Mogelijk extra scheepvaart!

Volg ons op social media

fbiconinstaicon

Meer Roeinieuws

NLroei
  • Dit weekeinde: ARB + NK grotere juniorenboten
    De Amsterdamse roeibond organiseert op de Bosbaan de wedstrijden van dit weekeinde. Daarbij worden ook de Nederlandse kampioenschappen voor junioren gehouden. Op het spel staan de titels in de dubbeltweeën, […] Het bericht Dit w...
  • Ringvaart Regatta gefinisht
    De race over 100 kilometer is volbracht, de uitslag wordt later vandaag op deze site gepubliceerd, maar uit de beelden – bekijk hier de stream van bijna 12 uur lang […] Het bericht Ringvaart Regatta gefinisht verscheen eerst op...
  • Tiental Nederlandse vrouwen actief bij Amerikaanse universiteitskampioenschappen
    Afgelopen weekeinde waren in Camden (New Jersey) de jaarlijkse NCAA-kampioenschappen. Tijdens deze landelijke wedstrijd nemen alle vrouwelijke Amerikaanse topuniversiteiten het tegen elkaar op. In deze boten zaten meer dan tien […] H...

Nieuws van de Roeibond

Agenda

16 juli 2023
Tubantia clubdag
De Tub

Temperatuur

Botenloods

 12º

Meting van: 04-06-2023 / 02:53

Weersverwachting

Buienradar