De vlag mag uit want onze mooie vereniging bestaat vandaag precies 85 jaar!

We kennen 'm allemaal. De klassieke prent naast de haard. Daar staat het allemaal geschreven. 'Op 26 April 1935 des avonds 8 uur' werd in de Hengelose schouwburgfoyer de oprichtingsvergadering belegd.

Het Twentekanaal was nog niet eens officieel geopend. Met de onmiddellijke toetreding van liefst 39 leden was die avond onze roeivereniging een feit. 16 dagen na de oprichting volgden de statuten, een klein jaar later was het ontwerp van de eerste Tubantiavlag klaar. En op 4 april 1936 was er de opening van een botenhuis dat onderdak moest bieden aan de eerste 4 boten.

Langzaam doch gestaag groeide de vereniging tot wat 'ie nu is. Een bloeiende vereniging. Inmiddels hebben we een fraai clubgebouw dat lijkt op het droombeeld van de eerste gefantaseerde schets. We tellen rond de 180 leden en beschikken over een mooie, gevarieerde vloot van ruim 50 boten.

Zelfs nu we de afgelopen tijd op slot waren, voelden we het kloppend hart van onze vereniging. De wens om te roeien en elkaar te treffen was merkbaar. Fijn dat we daar nu een begin mee kunnen maken. We treffen voorbereidingen om de jeugd op een verantwoorde manier het water op te laten gaan. Onze andere leden moeten nog heel even wachten, maar met een beetje geluk duurt dat niet zo lang meer. En we durven voorzichtig te hopen dat we dit jaar het glas nog kunnen heffen op onze verjaardag. Op 85 jaar roeiplezier!

Voor nu hebben we gelukkig onze trots, wapperende lustrumvlag.
Tubantianen van harte profictiat!

Mirjam Spit (voorzitter)

Actuele meldingen

lifejacket

Momenteel zijn er geen beperkingen van kracht

Volg ons op social media

fbiconinstaicon

Meer Roeinieuws

NLroei

Agenda

Geen evenementen

Temperatuur

Botenloods

 7.5º

Meting van: 19-04-2024 / 21:46

Weersverwachting

Buienradar