Het wordt kouder en natter...

De meteorologische herfst is ingetreden. Het winterseizoen nadert. Zoals het er nu naar uitziet moeten we in die periode coronaregels in acht blijven nemen om met z’n allen gezond te blijven.

Dus 1,5 meter afstand houden, roeien in shifts, dit alles in combinatie met administratie en registratie. Het is niet anders.

Het is fijn om te merken dat iedereen met de hulp van de coronagastvrouwen en -heren probeert zich te voegen en te plooien. Ondertussen wordt het echt kouder. Een coronakoffie uit de thermoskan op het terras, wat de afgelopen weken prima was, volstaat niet meer. Ook de behoefte aan (om-)kleedruimte neemt toe. Het bestuur herziet daarom de afspraken voor het gebruik van het clubgebouw.

De volgende aanpassingen gaan in op maandag 14 september:


De TUB gaat door de week weer open. Er is de mogelijkheid om van maandag t/m vrijdag op eigen gelegenheid in de TUB koffie/thee te zetten. Daarbij rekenen we op ieders verantwoordelijkheid:

 • Maximaal 1 persoon achter de bar om koffie/thee te zetten
  Deze is verantwoordelijk voor het naleven van de regels, de desinfectie van banken en tafels na afloop en het afwassen van de kopjes

De kleedkamers gaan weer open met de volgende afspraken:

 • Maximaal zes personen tegelijk
 • Verzoek om zoveel mogelijk thuis aan/om te kleden
 • Geen gebruikmaking van de douches

Gebruik kluisjes in de gang weer toegestaan

 • Zorg voor voldoende doorloopruimte in het gangetje

De TUB in het weekend blijft bemand met een dubbele bardienst. Het is immers een hele klus om alles netjes en coronaproof te laten verlopen.

 • Zorg dat je meedenkt, en rekening houdt met elkaar, en dat je bij binnenkomst van nieuwe ploegen voldoende plaats maakt. 

Zo hopen we met elkaar, weliswaar anders dan anders, toch de ouderwetse sfeer van de TUB de komende maanden weer te kunnen proeven.

Een mooi najaars- winter roeiseizoen,

 Namens het bestuur,

Mirjam Spit

Actuele meldingen

werkzaamhedenboei

Werkzaamheden door verruiming Twentekanalen
Versmallingen in kanaalvak aanwezig. Mogelijk extra scheepvaart!

 

skiffverbod

Skiffverbod
Watertemperatuur is onder de 10°C Daarom geldt er een skiffverbod.

 

reddingsvest

Reddingsvest voor stuur verplicht bij:

 • Watertemperatuur onder 10°C
 • Kledij waarmee moelijk is te zwemmen
  Meer info

Meer Roeinieuws

NLroei
 • ‘Pas als de vuile was op straat komt, grijpt men in’
  Ook the Voice-affaire bewees het: men komt pas in beweging als de vuile was op straat ligt. Dan grijpen organisaties in als het gaat om wangedrag. John Graat schreef in Trouw over dit fenomeen een interessante column. “De sportkoepel ...
 • Co Rentmeester: van dansen naar roeien en via een houtfabriek naar the New York Times
  Het leven van Co Rentmeester (85) kende vele bijzonder wendingen en hoogtepunten. Zo nam hij in 1960 deel aan de Olympische Spelen. Samen met Peter Bakker behaalde hij in de dubbeltwee een vijfde plaats. Later werd hij een fameus fotograaf....
 • ‘Perfect Laga’ weer een horde verder
  Laga is druk met verhuisplannen. De Delftse club worstelt al sinds 2012 met de huisvesting. Het huidige gebouw, een pand dat overigens op de cultureel erfgoedlijst staat, voldoet niet meer. Al een aantal jaar is een locatie in beeld om een ...

Nieuws van de Roeibond

Agenda

06 feb 2022
Roei examens
24 feb 2022
Algemene Leden Vergadering

Temperatuur

Botenloods

5.1ºC 21-01-2022 / 13:52

Weersverwachting

Buienradar