Nu de werkzaamheden op ons stuk van het Twentekanaal klaar zijn hebben we tot de groene brug bijna overal natuurvriendelijke oevers. Dit draagt bij aan de veiligheid voor ons als roeiers.

De golven van vrachtschepen en motorboten worden goed gedempt en het is makkelijk om op de kant uit het water te klimmen. Op het stuk waar damwanden zijn, zoals onder de Loofrietbrug, zijn om de 50 m trapjes aanwezig.

Daarom gaan we de regels voor het skiffen in de winter bij watertemperaturen < 10 gr. aanpassen. Het was tot nu toe alleen mogelijk om met Sc3 bevoegdheid te skiffen onder de bekende voorwaarden.  Nu mag je ook met Sc2 bevoegdheid blijven roeien. De volgende voorwaarden zullen gelden:

  • Altijd samen met een andere ploeg of skiff binnen gezichts- en roepafstand roeien.
  • Sc2 roeien op alleen het stuk kanaal tussen de Oelerbrug en het kommetje, daar waar de natuurvriendelijke oevers zijn.
  • Sc3 + cursus omslaan en inklimmen, mogen roeien op het hele stuk kanaal.
  • Voor de jeugd komt daarbij: altijd een volwassene langs de kant en schriftelijke toestemming van de ouders bij de roeicommissaris.
  • Gebruik gezond verstand. 

Net als vorige winter mag je met een Sc1-bevoegdheid roeien in een C1x en C2x tot het kommetje. Hier geldt wel dat er altijd een andere boot in roep en zichtafstand is.

Roeicommissaris Janny Nijhuis

Actuele meldingen

lifejacket

Momenteel zijn er geen beperkingen van kracht

Volg ons op social media

fbiconinstaicon

Meer Roeinieuws

NLroei

Agenda

Geen evenementen

Temperatuur

Botenloods

 16.5º

Meting van: 12-06-2024 / 18:49

Weersverwachting

Buienradar