De foto's van de 12e editie Twentsche Winter Wedstrijden staan online! Onze huisfotograaf Martijn van den Berg van JoyLab Photography heeft alle heats van start tot finish vastgelegd. Je kunt de foto's bekijken en te bestellen door hier te klikken.

Dagblad Tubantia | 12-02-2018

Winters roeispektakel op Twentekanaal bereikt deelnamerecord

HENGELO/DELDEN - De jaarlijkse winterroeiwedstrijd van de Twentse roeivereniging Tubantia bereikte zondag in de twaalfde editie een deelnemersrecord. Er kwamen 112 boten met in totaal 450 deelnemers in koers op het Twentekanaal tussen Hengelo en Delden. Vorig jaar waren dat er nog 85. We moeten kijken of we dit nog aankunnen. We zitten qua capaciteit organisatorisch wel aan ons maximum. Maar dat is een zorg voor volgend jaar”, zei organisator Ronald van ’t Oever gistermiddag na de prijsuitreiking.

tww1

De wedstrijd op de Twentse wateren werd uitgevochten in drie heats. De omstandigheden waren aangenamer dan vorig jaar toen de roeiers werden gegeseld door extreem lage temperaturen. Kou en wind vielen gisteren mee.

tww2

De organiserende vereniging Tubantia viel met het zegevieredende duo Jan van Laarhoven en Bart Kramer in de prijzen bij de heren. Bij de dames ging de winst naar een kwartet roeisters van Daventria uit Deventer. Karin Zwiers, Katheli Boerlage, Lieke van Noortwijk en Nelleke Hooijer wonnen bovendien de overall-prijs van het evenement.

Niels Elshoven en Idwer Doldersum (Sallandse/Thyro) en Cia Veendorp en Merels Morshuis (De Eem) pakten de hoofdprijzen bij de jongens en meisjes.

tww3

Cees Elzenga/hetoog.nl

Tubantia ledengedeelteLeden van Roeivereniging Tubantia hebben toegang tot besloten verenigingsinformatie.

Webcam clubhuis/vlot

Sponsors van de TWW

hofte

 

 

powerhouse

 

benu

Webcam botenloods/vlot

Agenda

03 nov 2019 | 11:30 -
Praktijkexamen
20 nov 2019
Veiligheidsavond

Temperatuur

Botenloods

Weersverwachting

Buienradar