Sportmovie heeft een film gemaakt over de TWW 2018. Mooie beelden die goed laten zien hoe en waarom wij de Twentse Winter Wedstrijden organiseren.

 

De foto's van de 12e editie Twentsche Winter Wedstrijden staan online! Onze huisfotograaf Martijn van den Berg van JoyLab Photography heeft alle heats van start tot finish vastgelegd. Je kunt de foto's bekijken en te bestellen door hier te klikken.

Dagblad Tubantia | 12-02-2018

Winters roeispektakel op Twentekanaal bereikt deelnamerecord

HENGELO/DELDEN - De jaarlijkse winterroeiwedstrijd van de Twentse roeivereniging Tubantia bereikte zondag in de twaalfde editie een deelnemersrecord. Er kwamen 112 boten met in totaal 450 deelnemers in koers op het Twentekanaal tussen Hengelo en Delden. Vorig jaar waren dat er nog 85. We moeten kijken of we dit nog aankunnen. We zitten qua capaciteit organisatorisch wel aan ons maximum. Maar dat is een zorg voor volgend jaar”, zei organisator Ronald van ’t Oever gistermiddag na de prijsuitreiking.

tww1

De wedstrijd op de Twentse wateren werd uitgevochten in drie heats. De omstandigheden waren aangenamer dan vorig jaar toen de roeiers werden gegeseld door extreem lage temperaturen. Kou en wind vielen gisteren mee.

tww2

De organiserende vereniging Tubantia viel met het zegevieredende duo Jan van Laarhoven en Bart Kramer in de prijzen bij de heren. Bij de dames ging de winst naar een kwartet roeisters van Daventria uit Deventer. Karin Zwiers, Katheli Boerlage, Lieke van Noortwijk en Nelleke Hooijer wonnen bovendien de overall-prijs van het evenement.

Niels Elshoven en Idwer Doldersum (Sallandse/Thyro) en Cia Veendorp en Merels Morshuis (De Eem) pakten de hoofdprijzen bij de jongens en meisjes.

tww3

Cees Elzenga/hetoog.nl

Beste roeiers, Tubantianen en andere roei-geïnteresseerden,

 

We hebben goed nieuws: de 12e TWW zal komende zondag doorgaan!

Unaniem zijn we van mening dat de vorstaanval van deze week niet serieus genoeg is om ons van de volgende versie van de Twentse Winterwedstrijden af te houden.

De voorbereidingen zullen dan nu hun laatste fase in gaan: we gaan de programmaboekjes drukken, de taarten bakken, de stoep vegen, allemaal om klaar te zijn voor de komst van zo'n 450 roeiers en stuurtjes. Die zullen op hun beurt weer vergezeld worden van fans, familie en wie weet wie nog meer, om samen aan het Twentekanaal deelgenoot te worden van het eerste roeifeestje van het jaar!

 

Tot zondag!! Wij hebben er zin in.

 

NOTE: Graag aandacht voor het bereiken van ons clubgebouw. De parkeerplaats bij club én dat bij het voetbalveld worden gebruikt voor botenwagens. Volg de aanwijzingen van de parkeer-begeleiders!

 

Namens Tubantia

 

de TWW commissie

Subcategorieën

Sponsors van de TWW

hofte

 

 

powerhouse

 

Agenda

21 okt 2018 | 12:00 -
Roei/Stuurexamen
03 nov 2018
Casinoavond
11 nov 2018 | 12:00 -
Roei/Stuurexamen

Webcam

Temperatuur

Botenloods

Buienradar